in gesprek blijven in uitdagende situaties - spirit of interaction - the spirit of

Ga naar de inhoud

in gesprek blijven in uitdagende situaties

training > persoonlijke effectiviteit
of hoe denkfouten uw gesprek beïnvloeden
incompanytraining
Uitdagende situaties en denkfouten
 
In gesprekken waar wat op het spel staat hebben gesprekspartners verschillende belangen met soms oplopende emoties. Het is voor professionals van belang in gesprek te blijven in deze uitdagende situaties. Maar denkfouten maken het gesprek er niet makkelijker op. Denkfouten zijn psychologische mechanismes die ons onbewust op een dwaalspoor brengen. Sommige denkfouten hebben een klein effect op ons werk, andere hebben een grotere impact. Inzicht in deze denkfouten helpt om de negatieve effecten ervan te minimaliseren.

Te bereiken resultaten
Aan het einde van de training heeft de deelnemer:
 
 • meer inzicht in de wijze waarop denkprocessen verlopen.
 • meer inzicht in welke denkfouten er zijn en hoe deze een gesprek kunnen beïnvloeden.
 • onderzocht wat je kunt doen om het effect van deze denkfouten te verminderen.
 • de communicatieve vaardigheden aan kunnen scherpen.
 • kunnen oefenen met eigen casuïstiek.
 • meer inzicht in diens persoonlijke kwaliteiten en verbeterpunten.
         
Doelgroep
Deze training is geschikt voor medewerkers en managers met een aantal jaren werkervaring en die eerder trainingen mondelinge communicatie gevolgd hebben.

Competenties
De deelnemer versterkt de competentie in:
   • Mondelinge communicatie
   • Resultaatgerichtheid
   • Interpersoonlijke sensitiviteit
   • Vertrouwen opbouwen
   • Luisteren

             Opzet
             Ter voorbereiding op de training staat het e-learning platform ter beschikking aan de deelnemers om verschillende communicatietechnieken op te frissen. Op het e-learning platform vinden de deelnemers theorie over de verschillende vormen van luisteren, vragen stellen, schakelen tussen communicatieniveaus en diverse e-learningmodules zoals een over assertiviteit. De deelnemers leveren voor afgaand aan de training eigen casuïstiek aan.

             In de training staan we allereerst kort stil bij de werking van onze hersenen. De tweede stap is het herkennen van denkfouten bij de deelnemers zelf en gesprekspartners. Vervolgens past de deelnemer het geleerde toe in diverse oefensituaties waarbij de eigen vragen en casuïstiek centraal staan. We doorlopen de gespreksfases beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming met in iedere fase aandacht voor specifieke denkfouten en communicatieve vaardigheden.

             Klik hier voor een schematisch overzicht van de training.

             Investering
             De investering bedraagt per groep van 6 tot 10 deelnemers € 1.950,-- excl. BTW en € 2.150,-- bij BTW nultarief. Dit is exclusief verblijfskosten van de deelnemers en trainer en inclusief studiemateriaal, toegang tot de digitale leeromgeving en een certificaat voor iedere deelnemer.

             Vul hieronder uw e-mailadres of uw telefoonnummer in als u meer informatie wilt hebben over de training in gesprek blijven in lastige situaties. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
             Nieuwe Parklaan 159 - 2587BS - 's Gravenhage
             0031653231379
             Terug naar de inhoud