conflicthantering voor professionals - spirit of interaction - the spirit of

Ga naar de inhoud

conflicthantering voor professionals

training > persoonlijke effectiviteit
incompanytraining
Conflicten: twee kanten
Conflicten zijn normaal en verhogen de dynamiek binnen een organisatie en verhelderen de relaties tussen mensen. Ze brengen gesprekken tussen mensen op gang en ze geven je bijvoorbeeld de gelegenheid om kennis te nemen van andere gezichtspunten. Achteraf blijken die vaak een aanvulling te zijn op je eigen gezichtspunten. Maar onopgeloste sluimerende conflicten hebben ook een negatieve invloed: Mensen voelen zich beledigd, de communicatie wordt zeer formeel en ineffectief en mensen trekken hun conclusies en nemen (geestelijk) ontslag.

Te bereiken resultaten
Na afloop van de training:
 • Is de deelnemer in staat een conflict zo snel mogelijk te herkennen;
 • Begrijpt de deelnemer welke mechanismen in werking treden bij het oplopen van een conflict;
 • Kan de deelnemer de verschillende methoden en technieken gebruiken om over te brengen wat hij of zij wil, zonder dat de situatie verslechtert;
 • Beheerst de deelnemer technieken die bijdragen tot de verduidelijking van bepaalde situaties en standpunten;
 • Weet de deelnemer waar diens grenzen liggen bij het oplossen van conflicten en wanneer de hulp van derden inroepen moet worden.
Doelgroep
Deze training is geschikt voor iedereen die in zijn werk met conflicten, tegenstellingen, meningsverschillen te maken heeft en het eigen inzicht en de eigen vaardigheden op dit gebied wil verbeteren.

Competenties
De deelnemer versterkt de competentie in:
  • Mondelinge communicatie
  • Resultaatgerichtheid
  • Interpersoonlijke sensitiviteit
  • Vertrouwen opbouwen
  • Luisteren

         Opzet
         Het voortraject bestaat o.a. uit het bestuderen van de e-learningmodule, het voeren van een doelstellend gesprek met uw eigen leidinggevend en het uitzetten en verwerken van de e-test.
         Tijdens de training is de trainer online beschikbaar voor de cursisten. De twee bijeenkomsten staan in het teken van oefenen van de casuïstiek van de deelnemer(s). In de middag van de eerste bijeenkomst en de ochtend van de tweede bijeenkomst sluit een trainingsacteur aan. Tussen de bijeenkomsten krijgt de deelnemer praktijkopdrachten. Deze praktijkopdrachten zijn deels op de werkplek en deels in samenwerking met één of meerdere mede-deelnemers aan deze training. Aanvullend leermateriaal is via het online leerplatform te verkrijgen.

         Klik hier voor een schematisch overzicht van de training.

         Investering
         De investering bedraagt per groep van 6 tot 10 deelnemers € 4.950,-- excl. BTW en € 5.450,-- bij BTW nultarief. Dit is exclusief verblijfskosten van de deelnemers en trainer en inclusief studiemateriaal, toegang tot de digitale leeromgeving en een certificaat voor iedere deelnemer.
         Vul hieronder uw e-mailadres of uw telefoonnummer in als u meer informatie wilt hebben over de training conflicthantering voor professionals. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
         Nieuwe Parklaan 159 - 2587BS - 's Gravenhage
         0031653231379
         Terug naar de inhoud