confirmation - spirit of interaction - the spirit of

Ga naar de inhoud

confirmation

consultancy > cultuur en houding
cultuur en houding: confirmation
Aanleiding
Voor één van onze opdrachtgevers is het van groot belang dat de managers en medewerkers zich aan de werkvoorschriften houden. Er is één afgesproken werkwijze die beschreven staat in documentatie en die door het management en de medewerkers bekrachtigd is.
De indruk van het managementteam is dat het beleid zeer divers wordt beleefd en nageleefd. Het belang van een hoge naleving (confirmation(1)) is dat het werk op een eenduidige, herhaalbare, efficiënte, effectieve en vooral veilige manier gebeurt. Het uiteindelijke doel is werkinstructies te (blijven) verbeteren.

Aanpak
Tijdens de 1e workshop gaan de teamleiders samen met hun manager in gesprek wat naleving nu inhoudt. Het gaat meer over WAARTOE, WAAROM, VOOR WIE en WAARUIT werken we.  Dit ter stimulering van het WAT en HOE?.  Aan het einde van de workshop heeft de groep een duidelijke omschrijving geformuleerd met voldoende regelruimte (eigenheid) voor de individuele teamleider en de teamlid.

De 2e workshop staat in het teken van wat en hoe?. Hier ligt de focus op het her-introduceren en handhaven van de afgesproken werkwijze. Hier kijken de managers naar de processen, middelen, mensen en ondersteuning
De volgende fase is het ondersteunen van de teamleider bij het het-introduceren van confirmation in het eigen team. Zijn team krijgt een workshop waar het WAARTOE, WAAROM, VOOR WIE en WAARUIT werken we aanbod komt en het ook het WAT en HOE. Aan het einde van de workshop heeft het team een duidelijk beeld van het begrip ‘confirmation’ en heeft het team een vertaalslag gemaakt naar de eigen werksituatie binnen de kader die de vergadering van teamleiders bepaald heeft.

Resultaat
De teamleden, teamleiders en manager hebben een beter inzicht gekregen in het belang van confirmation. De extra aandacht voor de werkinstructies hebben bij een aantal teams geleid tot verdere verbetering van de werkinstructies.

[1] De term ‘confirmation’ komt uit de werkwijze van TOYOTA. De bedoeling is dat de managers en medewerkers de intrinsieke motivatie hebben om volgens voorgeschreven wijze te werken.
Vul hieronder uw e-mailadres en uw telefoonnummer in als u meer informatie wilt hebben over de workshop confirmation. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Nieuwe Parklaan 159 - 2587BS - 's Gravenhage
0031653231379
Terug naar de inhoud