competentieontwikkeling - spirit of interaction - the spirit of

Ga naar de inhoud

competentieontwikkeling

training
De werkomgeving verandert, volgens sommigen in een steeds hoger tempo. De veranderingen vergen steeds meer van de managers en medewerkers van organisaties. Training kan ons helpen effectiever en efficiƫnter met veranderingsprocessen om te gaan. Voor mensen die nieuw bij een organisatie komen is het van belang dat zij zich verder bekwamen in de competenties die voor het uitoefenen van hun taak nodig zijn.

Als we een training volgen komen we met een aantal 'instrumenten' de training binnen: reeds verworven kennis, inzicht en vaardigheden en een bepaalde houding. In de praktijk blijken we van het scala aan 'instrumenten' dat er is, een beperkt aantal te gebruiken. De redenen die geven worden bij het gebruik van een specifiek 'instrument' zijn: "Het werkt in de meerderheid van de gevallen goed." of "Niemand heeft mij ooit verteld dat ik het anders moet doen." De trainers van spirit of interaction zien het als een uitdaging om cursisten op een prettige en praktijkgericht manier de meerwaarde van nieuwe instrumenten te laten ervaren met behoud van de goede reeds verworven instrumenten.

Voor medewerkers en managers die al langer werkzaam zijn is het waardevol eens in de zoveel tijd een 'APK' uit te voeren. Hier betreft het het aanscherpen en oppoetsen van kennis en en met name vaardigheden.
In veel gevallen zijn medewerkers en managers wat huiverig voor zo'n APK, maar al snel blijkt tijdens deze training dat het oppoetsen van kennis en met name vaardigheden gewaardeerd wordt. Bij de evaluatie zegt de meerderheid van de deelnemers aan de APK:
  • "Dit zouden we eigenlijk meer moeten doen." en
  • "Je krijgt een vast patroon van gespreksvoering en bepaalde technieken pas je niet meer toe. Nu merk je weer hoe belangrijk ze zijn."

Vul hieronder uw e-mailadres of uw telefoonnummer in als u meer informatie wilt hebben over trainingen van Spirit of interaction . Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Nieuwe Parklaan 159 - 2587BS - 's Gravenhage
0031653231379
Terug naar de inhoud