coachen en instrueren van collega's - spirit of interaction - the spirit of

Ga naar de inhoud

coachen en instrueren van collega's

training > leiding geven en coachen
incompanytraining
Een vak apart
Het coachen en instrueren van (nieuwe) collega’s vraagt specifieke competenties. Niet alleen kennis van het vakgebied of van de organisatie is van belang, maar ook inzicht in en affiniteit met het coachen en instrueren van mensen. Het blijkt ‘een vak apart’ te zijn.
 
De deelnemer krijgt antwoorden op vragen zoals:  
·         Wat zijn de kenmerken van coachen en instrueren?
·         Wat zijn de benodigde competenties om als coach succesvol te coachen?
·         Wie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling?
·         Hoe werk ik samen met de gecoachte een persoonlijk ontwikkel- en actieplan uit?
·         Hoe geef ik effectief feedback?
·         Waar haal ik de autoriteit vandaan om een collega aan te spreken op zijn gedrag?
·         Hoe zit leren in elkaar?
·         Hoe stuur ik mijn eigen ontwikkeling als coach?
Doelgroep
De training is met name bedoeld voor de ervaren (senior) collega, die meer vaardigheden en tips & tools wil hebben bij het instrueren en coachen van zijn minder of onervaren (junior) collega. Enige ervaring of een lopend coachingstraject laten de training maximaal tot z'n recht komen.

Competenties
U versterkt uw competentie in:
  • Coachen
  • Resultaatgerichtheid
  • Mondelinge communicatie
  • Interpersoonlijke sensitiviteit
  • Samenwerken

Opzet van de training
Het voortraject bestaat uit het bestuderen van de e-learningmodule, het voeren van een intakegesprek en het uitzetten en verwerken van de e-test.
Gedurende de looptijd van de training is de trainer voor de deelnemer online beschikbaar. De twee bijeenkomsten gebruiken we maximaal om aan de slag te gaan met opdrachten, rollenspellen etc.. Het is doen-doen-doen. We werken met een bruikbare theoretische kapstok, zodat de deelnemer de opgedane kennis, tips en "best-practices" direct kan toepassen in zijn of haar dagelijks werk. Op de tweede bijeenkomst sluit in de middag een acteur aan.
Aanvullend leermateriaal is via het online leerplatform te verkrijgen. Optioneel is persoonlijke coaching door de trainer. U kunt uiteraard ook gecoacht worden door een mede-cursist of coaches binnen de eigen organisatie.

Klik hier voor een schematisch overzicht.

Investering
De investering bedraagt per groep van 6 tot 10 deelnemers  € 4.450,-- excl. BTW en € 4.890,-- bij BTW nultarief. Dit is exclusief verblijfskosten van de deelnemers en trainer en inclusief studiemateriaal, toegang tot de digitale leeromgeving en een certificaat voor iedere deelnemer.

Vul hieronder uw e-mailadres of uw telefoonnummer in als u meer informatie wilt hebben over de training coachen en instrueren van collega's. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Nieuwe Parklaan 159 - 2587BS - 's Gravenhage
0031653231379
Terug naar de inhoud