binden en boeien - spirit of interaction - the spirit of

Ga naar de inhoud

binden en boeien

training > leiding geven en coachen
incompanytraining
binnenboord halen en houden
Met de huidige gespannen arbeidsmarkt is het voor organisaties van groot belang aantrekkelijk te zijn voor nieuwe medewerkers en aantrekkelijk te blijven voor de medewerkers die in dienst zijn.
Medewerkers verwachten steeds meer van hun werkgever. Wat de medewerker verwacht en de mate waarin verschilt van persoon tot persoon. Dat heeft gevolgen voor hoe een organisatie de medewerkers kan binden en boeien.
Als een organisatie uitsluitend kiest voor binden of voor boeien, dan sluit het een deel van de medewerkers uit. Heeft de organisatie een mooie mix gemaakt dan kunnen de leidinggevenden daarmee aan de slag. De leidinggevenden weten dan de medewerkers die gericht zijn op binden of boeien ‘binnenboord’ te halen en te houden.

Te bereiken resultaten
De deelnemers hebben aan het einde van de training:
 
 • meer inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen het binden en boeien van medewerkers.
 • meer inzicht in de eigen voorkeur, binden of boeien, en welke kansen en valkuilen deze voorkeur kan hebben in het aansturen en begeleiden van medewerkers.
 • een beter beeld waar de voorkeur van hun eigen organisatie naar uit gaat.
 • hun vaardigheid vergroot in het voeren van gesprekken met medewerkers
 • tips en tools om hun medewerkers resp. te binden en te boeien.
         
De organisatie heeft leerpunten om het binden en boeien van medewerkers te versterken.
Doelgroep
De training is geschikt voor direct leidinggevenden en functioneel leidinggevenden.

Competenties
U versterkt uw competentie in:
  • coachen
  • interpersoonlijke sensitiviteit
  • vertrouwen opbouwen
  • organisatiecommitment
  • zelfontwikkeling

      Opzet van de training
      In het voortraject bestuderen de deelnemers de literatuur op het online platform en voeren voorbereidingsopdrachten uit.
      Tijdens de eerst bijeenkomst komt de theorie van binden en boeien aan bod. Door middel van opdrachten krijgen de deelnemers meer inzicht in hun eigen motivatoren m.b.t. het werk en hoe bijvoorbeeld de verschillende levensfasen van de mens effect hebben op de binding met het werk. In de middag oefenen de deelnemers met een trainingsacteur het motivatiegesprek met de medewerker. Een medewerker van de afdeling HRM geeft indien gewenst een presentatie over de arbeidsvoorwaarden en de wijze waarop de werving en selectie plaatsvindt.
      In de periode tussen de eerste en de tweede bijeenkomst gaan de deelnemers in gesprek met hun medewerkers en brengen zij zo goed mogelijk in kaart wat de medewerker motiveert het werk uit te voeren bij deze specifieke organisatie. De trainer is online beschikbaar voor het geven van advies en het beantwoorden van vragen.
      In de tweede bijeenkomst van een halve dag delen de deelnemers hun ervaringen, bespreken ze de uitkomst van de praktijkopdracht (medewerkers zijn geanonimiseerd). De training heeft de vorm van intervisie. Zij bespreken hun eigen leerpunten en die van de organisatie. De leerpunten van de organisatie presenteren zij aan HRM en/of directie. De leerpunten splitsen we in: wat gaat goed en waar is mogelijkheid tot groei.

      Klik hier voor een schematisch overzicht van de training.

      Investering
      De investering bedraagt per groep van 6 tot 10 deelnemers € 3.750,-- excl. BTW en € 4.125,-- bij BTW nultarief. Dit is exclusief verblijfskosten van de deelnemers en trainer en inclusief studiemateriaal, toegang tot de digitale leeromgeving en een certificaat voor iedere deelnemer.
      Vul hieronder uw e-mailadres of uw telefoonnummer in als u meer informatie wilt hebben over de training binden en boeien. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
      Nieuwe Parklaan 159 - 2587BS - 's Gravenhage
      0031653231379
      Terug naar de inhoud